Francais
Allemand

VERTREKPUNT - VERZAMELPUNT


Startpunt bij de ingang van camping « Le Canada » bij het huisje « Le Batifol » bij de brug St-Nicolas
(rij de brug over komende vanuit Chiny, sla vervolgens onmiddellijk rechtsaf - gemakkelijke parkeerplaats)
Indien nodig bezoek onze pagina betreffende de toegangswegen.

De vertrektijden zijn gewoonlijk rond 10.00uur. Om tot de eerste etappe van Chassepierre te kunnen komen, moet er vertrokken worden voor 12.00 uur om de tijd te hebben om te genieten van de rivier. Het is ook mogelijk om de eerste etappe vanaf Florenville te doen (vertrek voor 14.00uur).
(ter herinnering : de Semois is alleen bevaarbaar van 10.00uur tot 18.00uur, om tijd over te laten voor de vissers).

Veel groepen profiteren vaak van de infrastructuur van de regio om de dag voor het vertrek al te arriveren. De gegevens van deze onderkomens (en andere informatie) staan op onze pagina "Onderkomens" en de campings op de pagina "Campings".

MATERIAAL - UITRUSTING


Wij verstrekken normaal gesproken voor de trektochten Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier, maar het is ook mogelijk éénpersoons of tweepersoons kajakken te gebruiken. Voorzien is een kano voor twee personen (met drie zitplaatsen) om waterdichte tonnen mee te nemen (bijgeleverd) voor het goed beschermd vervoer van uw eigen materiaal (tent, keuken, kleren, enz). Een kind kan ook plaatsnemen in deze kano samen met twee volwassenen.
Veiligheidsvesten worden verstrekt. Ze zijn verplicht voor kinderen en voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep.

 

ETAPPES - ONDERKOMEN


De etappes zijn niet verplicht ! U kunt alnaar uw fantasie het rustiger aandoen dan voorzien en blijven logeren op een dichtbijzijnde camping of, als het peddelen u goed bevalt, logeren op een verder weggelegen camping. Terwijl u geniet van de schoonheid en de rust van de natuur waar u doorheen trekt, zult u gemiddeld 20 km rivier per dag afleggen. Let op ! De Semois maakt zoveel kronkels dat 20 km rivier veel minder kilometers in vogelvlucht zijn!

Meestal doen trekkers de volgende etappes :

 

Er zijn andere campings waar u kunt aanleggen. U organiseert uw trektocht naar uw eigen fantasie, stopt bij de camping van uw keuze en u vaart zoveel dagen als u wilt. Bekijk onze pagina "Campings".

BEVOORRADING - TERUGKEER


De etappe campings bieden een minimale bevoorrrading aan en bieden vaak ook maaltijden aan (cafetaria). U vindt er ook sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is ook mogelijk in een dorp langs de etappe.
De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met onze minibus. Let op : de terugkeer moet voor 18.00uur gedaan worden.

Kajakken en Kano's le Batifol