Francais
Allemand

 

Meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois 

 

Gedurende 2, 3, 4 of meer dagen - alleen, met het gezin of met een groep, op ontdekkingstocht varen door ongerepte natuur is puur avontuur.  Beleef de rivier en de volle schoonheid van de natuurij

Wij bieden je op maat gemaakte trektochten aan van 25 tot 100 km of meer vanuit Chiny. De Semois is de ideale rivier om meerdere dagen te kanoën en kajakken. De gehele route van Chiny naar Bouillon wordt over het algemeen in 3 tot 4 dagen afgelegd.

Het hele jaar door geopend, afhankelijk van het waterniveau. In de herfst en winter kan een extra dag vanaf Tintigny (25 km, open van 1 oktober tot 15 maart) worden toegevoegd, waardoor de tocht op de Semois niet alleen een avontuurlijk, maar ook een sportief karakter krijgt.

De afvaart vindt bijna uitsluitend plaats in beschermde natuurgebieden, de campings langs de rivier zijn echte kleine groene ruimtes. Op het water is de stroming soms sterk, soms rustig, zonder bijzondere moeilijkheden

  

 

Startpunt voor meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois

Ontmoet ons bij de ingang van de camping "Le Canada" in chalet "Le Batifol" bij de Pont St Nicolas n°1 in B-6810 Chiny.

Bij de rivier is er gratis parkeergelegenheid. De vertrektijden zijn meestal rond 10.00 uur. Om de eerste etappe van Chassepierre te bereiken, moet je voor 12.00 uur vertrekken.

  

 Reservering en betaling

 

Vooral als het goed weer is, is het is essentieel om je kano's of kajaks van tevoren te reserveren via e-mail naar Info@kayaklebatifol.be .Je kan cash of per bankkaart betalen. 

  

Nu reserveren

 

 Uitrusting en materiaal

 Voor de trektochten geven we normaal Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier en voor tweepersoons voorzien zijn ( een kind kan ook in deze kan samen met 2 volwassenen plaatsnemen) , maar het is ook mogelijk énpersoons of tweepersoons kajakken te gebruiken. Veiligheidsvesten, worden verstrekt. Ze zijn verplicht voor kinderen en voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep. .

Meer informatie overt het materiaal

                

 

Bevoorrading en terugkeer

 

De etappe campings bieden een minimale bevoorrading en vaak ook maaltijden aan (cafetaria). Je vindt er sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is eveneens mogelijk in de dorpjes langs de etappe..

De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met een van onze minibussen (7,8 of 24 zitplaatsen). Let op : de terugkeer is voor 18.00uur 

 

Onze prijzen voor kajak- of kanotochten op de Semois

 

 

  Meer informatie over onze prijzen

 

 

 

Etappes en overnachtingen tijdens uw kanotochten op de Semois

 

De etappes staan niet vast en zijn niet verplicht ! je kan het rustiger aandoen dan voorzien en blijven logeren op een camping dicht in de buurt of, als het peddelen je goed bevalt, logeren op een verder weggelegen camping. Terwijl je geniet van de schoonheid en de rust van de natuur waar je doorheen trekt, zal je gemiddeld 20 km rivier per dag afleggen. Let op ! De Semois maakt zoveel kronkels dat 20 km rivier veel minder kilometers in vogelvlucht zijn!


  

  

 

 

Bevoorrading en terugkeer

 

 

 

De etappe campings bieden een minimale bevoorrading en vaak ook maaltijden aan (cafetaria). Je vindt er sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is eveneens mogelijk in de dorpjes langs de etappe.

De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met een van onze minibussen (7,8 of 24 zitplaatsen).

Let op : de terugkeer is voor 18.00uur

 

 

 

 

 

Respect van anderen en de natuur

 

 

 

Neem al je afval mee, inclusief organisch afval, er zijn vuilnisbakken bij aankomst en vertrek

 

 

Vertrektijdtijden:

 

 

 

Vertrektijdtijden op de Semois variëren

Opgelet, afhankelijk van het debiet van de Semois, kan de scheepvaart verboden zijn.

Surf naar http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home om de waterstand te kennen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu links "Semois" en vervolgens "La Semois, de Chiny au Pont de Linglé".

 

 

 

 

Het weerbericht

   

Surf naar https://fr.meteovista.be/Europe/Belgique/Chiny/4056081 om te weten wat voor weer het is in Chiny

 

 

 

Kajakken en Kano's le Batifol